Mijn kunst is de expressie van wat ik ben. Mijn spirituele verbintenis, mijn kunde mijn zijn.
 


Mijn stijl is te omschrijven als nostalgisch, iconisch, romantisch, warm en wars van vals sentiment. Dit is ontstaan uit de wortels van mijn leven. Want wat een creatieve rijkdom heb ik mogen ontvangen in mijn kinderjaren, met een vader, die als bassist in jazzbands speelde en een moeder die idolaat van films was. Hierdoor heb ik een brede smaak ontwikkeld voor film en muziek en met name de schoonheid ervan: de details in oude Hitchcock films, het clair-obscur van Orson Welles, de iconen van de bebop jazz, die onze woonkamer warmte brachten via platen, radio en TV.

Al jong ontdekte ik dat ik goed kon tekenen. Ik verraste leraren en medescholieren. Pas later hoorde ik dat mijn overgrootopa van m'n moeders kant, 'Johan Frans Tulling', een bekend beeldhouwer was in de jaren ’20 in Rotterdam. Via hem heb ik waarschijnlijk mijn kunstwortels doorgekregen. https://www.boijmans.nl/collectie/kunstenaars/17782/frans-tullingh


De bezieling voor het schilderen is rond mijn 16e ontstaan dankzij mijn toentertijd eerste werkgever, die graag schilderde en een schilderstijl had in de sfeer van ‘De Haagse School’ (19e eeuw). Dankzij hem is mijn kleurenpallet gevormd, waar ik niet veel van ben afgeweken.


Al mijn schilderijen zijn gemaakt op hout. Hout veert niet mee en heeft een prettige ondergrond om op te schilderen. Op hout kan ik krassen en schuren, waardoor het verhaal nog meer tot zijn recht komt.